We weten dat je BV met kleine letters schrijft, maar wij schrijven deze rechtspersoon met hoofdletters,omdat het zeker gaat lonen. Dus daar heb je direct al het antwoord op de vraag. In deze blog gaan we je vertellen wat de verschillende voordelen zijn van het oprichten van een BV. Natuurlijk is het wel zo, dat het niet voor iedereen per se verstandig is om een BV op te richten, het hangt een beetje van de omvang van je bedrijf af. Maar los daarvan gaan wij ervan uit, dat wanneer je bedrijf ertoe in staat is als BV te functioneren, er dan ook zeker een bijzondere reeks aan voordelen voor jou komt met het oprichten van deze rechtsvorm.
Wanneer richt ik mijn BV op?
Vroeger moest je een minimaal startkapitaal van €18000 hebben om een BV te kunnen oprichten. Deze eis is vervallen waardoor het nu voor iedere ondernemer met een winst van €150000 of meer per jaar, zeer rendabele voordelen oplevert om een BV op te richten. De vraag is natuurlijk wat is een rechtspersoon? Dit is een papieren persoon die in gerechtelijke zin het bedrijf gestalte geeft. In vergelijking met een eenmanszaak is de persoon die de zaak gestalte geeft de eigenaar van de zaak. We hebben met een eenmanszaak dus niet te maken met een rechtspersoon, maar met een natuurlijke persoon: de eigenaar.
Wat zijn de voordelen van het oprichten van een BV?
Wanneer we kijken naar de verschillende voordelen van het oprichten van een BV, dan valt het op dat je wanneer je met een BV werkt, je belasting betaald over de winst (voordeliger dan belasting over inkomen), gemakkelijker kapitaal kan aantrekken door aandelen uit te geven, het veel eenvoudiger is om de verschillende taken als algemeen directeur of operationeel directeur te scheiden en ook is de aansprakelijkheid van de mensen die een bedrijf runnen beperkt bij een BV. Waar het bij een eenmanszaak en nog om gaat dat je persoonlijk aansprakelijk bent voor eventuele schulden in het geval van een faillissement van het bedrijf, is dit bij een BV duidelijk verminderd en in vele gevallen juist niet het geval. Er bestaat bij deze laatste vorm van ondernemen dus een scheiding tussen het zakelijke en het privé vermogen van de eigenaar. Kijk voor meer informatie op https://www.oprichtenbv.nl/.